Kelas Decoupage /Deco painting/Clay roses di Putrajaya:
1. Basic decoupage - membuat signage, design mnggunakan napkin/tissue
2. Intermediate decoupage - menggunakan pelbagai teknik spt sponging, doily, distressing, antiquing - barang2 spt papan utk signage, beg kanvas, kotak, tin dll
3. Basic deco painting class - daisy dan roses
4. Intermediate deco painting class
5. Clay roses
## Appointmen 3 hari sebelum kelas. Kelas weekend shj. Cuti sekolah, boleh request kelas utk weekdays. Sebarang pertanyaan, blh wassap ke no 019-4120749 (Gee)

Thursday, December 11, 2014

Photo shoot utk majalah Keluarga


Semalam saya telah didatangi tetamu istimewa iaitu Kak Mirie (wartawan) dan Alang (photographer) dari Majalah Keluarga. Mereka dtg utk photo shoot step by step 4 items decoupage dan painting utk dimuatkan dlm majalah Keluarga keluaran Februari 2014. Tqvm both of u.. Kak Mirie dan Alang sangat peramah dan pertemuan kami sgt menyeronokkan ��...














Wednesday, November 19, 2014

Kelas basic deco painting




Kelas clay roses akan diadakan pertengahan bulan Disember 2014. Kelas decoupage dijalankan atas request. Boleh wassap saya 019 4120749 (Gee) utk sebarang pertanyaan. 



Sweet clay roses


Assalam semua... Kali ni saya ingin share dgn kengkawan hasil seni saya yg terbaru iaitu clay roses. Saya belajar clay roses ni drp Cikgu Shila di Puchong. Dah lama sangat nak blajar clay roses ni sbb saya nak gabungkan painting dan decoupage saya dgn clay roses ni utk kelainan. Alhamdulillah... Makbul juga hasrat saya hehehe...

Hasil pertama saya slps blajar... Dah lama beli tray plastik ni tapi masih menunggu design sesuai. Akhirnya dpt saya gabungkan teknik clay roses dan painting pada tray ni... Belum masuk wording lagi...

Jam clay roses ni saya belajar pada cikgu Shila..

Saya gabungkan teknik painting pada metal mug ni...

Tuesday, August 26, 2014

Bird house and signage...

Assalam buat semua... Sekali sekala terasa nak update blog yg dah berkurun terbiar hehehe... Signage tempahan rakan fb, Nizie Ilie dari Sabah ni agak mencabar sbb Nizie sertakan contoh gambar yg mem punya painting... Of course la apa yg saya hasilkan tak secantik seperti yg asal tapi sekrg2nya tuannya suka.. :)


Ini pula my own bird house yg dihadiahkan oleh rakan fb juga, Mai Hassan... Saya cuba buat teknik crackle pd atapnya tapi tak mejadi sgt sbb first time huhu... Saya cuba pula teknik crackle pd tapak bird hse... And finally.. Menjadi la jugak hehehe... 




Sunday, March 9, 2014

My bird house painting collections

This is my latest painting on my own bird house. Saya letakkan di luar sbb kayu ni jenis elok, tahan panas...

Kesemua di bawah ni dah agak lama saya lukis... Hiasan di dlm rumah


Yang ini first time saya lukis bird house... Saiz agak besar dan dah nampak buruk pun tapi saya sayang hehehe




Friday, February 14, 2014

Thursday, December 19, 2013

More paintings...

Assalam buat semua. Dah lama tak update blog saya. Rindu la pulak hehe... Saya upload beberapa painting saya yang terkini kali ni.
Signage ni kepunyaan Kak Liza Zaid (Jija's Lovely Cottage). Dia poskan pada saya cast iron ni, then saya lukis..

Ini pula hadiah painting saya pada rakan fb, Kak Rusdah Kassim tokeh barang2 jualan alat decoupage

Ini pula hadiah pada kawan fb juga Wan Norsalwani, juga tokeh jualan brg2 alat decoupage..


Ini pula signage hadiah pada rakan zaman skolah, Umi Kalsum...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...